Siirry pääsisältöön

Itämeren silakka ui Apetitin sitoumukseen

Uutinen Yritysyhteistyö

Apetit laajentaa Itämeri-sitoumustaan pellolta vesistöihin, ja nyt sitoumus kattaa myös kotimaisen lähikalan käytön kehittämisen ja laajentamisen. Apetit on lanseerannut tänä syksynä Itämeren kalapuikot, jotka valmistetaan kotimaisesta Itämeren silakasta. Lisäksi tuoteperheeseen kuuluvat järvikalapuikot ja -pihvit sekä kalapyörykät.

”Painotamme tuotekehityksessä kalavalintoja, jotka edistävät vesistöjen ekologisen tasapainon ylläpitämistä ja vesistöjen ravinnekertymän vähenemistä. Samalla mahdollistamme monipuoliset ja kestävät kalavalinnat kuluttajien, niin aikuisten kuin lastenkin lautasilla”, sanoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sanna Väisänen.

Lähikalan käyttö hyödyttää vesistöjä, sillä rehevöityminen on yksi suurimmista vesistöjemme hyvinvointia haittaavista tekijöistä. Rehevöitymisellä tarkoitetaan liiallisen ravinnemäärän, kuten typen ja fosforin, aiheuttamaa levien liikakasvua, joka johtaa veden samentumiseen, happikatoon sekä eliöstön kaventumiseen.

Olemme tosi iloisia siitä, että Apetit on löytänyt Itämeren lähikalan tuttujen arkituotteiden raaka-aineeksi. Toivomme, että lähikala saa pysyvästi ansaitsemaansa arvostusta ruokapöydissä”, sanoo BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

Apetit on ollut mukana vuodesta 2019 myös Carbon Action -yhteistyössä. Räpin koetilalla on meneillään maaperän kasvukuntoon ja hiilensidontaan liittyviä tutkimushankkeita.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml