Siirry pääsisältöön

Komento vaihtuu BSAG:n meriliikennetyössä

Uutinen Vastuullinen merenkulku

Laiva jatkaa kulkuaan, vaikka ruorissa vaihtuu vastuuhenkilö. Elisa Mikkolainen jatkaa töitä merenkulun parissa uudessa ympäristössä, ja hänen tilalleen tulee vastuullisuus- ja ympäristöasiantuntija Mia Hytti.

Kuva: Laura Mäkelä

“Onhan tämä ihan unelmaduuni”, iloitsee Mia Hytti, BSAG:n uusi meriliikenteen projektipäällikkö. Hytti on valmistunut merikapteeniksi ja suorittanut maisteriopinnot maantieteestä. Laivoilla vietettyjen vuosien jälkeen Hytti on kerännyt työkokemusta telakalta ja varustamosta sekä kiertotaloudesta ja NGO-ympäristöstä.  

”Itämeri merkitsee minulle oikeastaan ihan kaikkea: sen parissa olen vuosia tehnyt töitä, mutta vietän merellä myös valtavan ison osan vapaa-ajastani ja sen äärelle hakeudun rauhoittumaan. Meriluonnon suojelu on minulle elämänmittainen missio, ja on tosi hienoa päästä toteuttamaan sitä innostuneen ja omistautuneen porukan kanssa.” 

Nykyinen meriliikenteen projektijohtaja Elisa Mikkolainen siirtyy uusiin tehtäviin merenkulun parissa. Huhtikuun puolivälistä lähtien Mikkolainen vastaa Väyläviraston vesiväyläosastosta.

”Vaihdos tuntuu samaan aikaan jännittävältä ja haikealta. Kuluneet kolme vuotta BSAG:ssa ovat olleet huikean antoisia. Työmme meriliikenteen parissa on todella lähtenyt vauhtiin. Olemme saaneet aikaan toimintatapojen muutosta niin maissa kuin merelläkin. Itämereen päätyy nyt vähemmän ympäristöä kuormittavia jätevesiä kuin aloittaessamme meriliikenteen hankkeet”, toteaa Elisa Mikkolainen. ”Tässä työssä olen päässyt rakentamaan yhteistyötä laajasti merenkulun toimijoiden kanssa.” 

BSAG:n uusi vastuullisen merenkulun projektipäällikkö Mia Hytti ja uusiin tehtäviin siirtyvä Elisa Mikkolainen.
Kapulanvaihto häämöttää. Vasemmalla Mia Hytti ja oikealla Elisa Mikkolainen.

Saara Kankaanrinta, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja, toivottaa Mia Hytin tervetulleeksi jatkamaan meriliikennetyötä. ”Meriliikenne on meille tärkeä teema, ja haluamme jatkaa hyvin käynnistynyttä ja vaikuttavaa työtä. Näemme meriliikenteessä paljon mahdollisuuksia. Olemme avoimia uusille avauksille, vaikka työsarkaa riittää vielä jätevesissäkin. Mia Hytti tuo säätiöön loistavaa osaamista ja käytännön näkökulmaa laivoilta ja varustamosta.” 

”Elisa Mikkolainen on tehnyt erinomaista työtä ja onnistunut saamaan juuri oikeat tahot neuvottelupöytään meriliikenteen kuormituksen vähentämiseksi. Hyvin aloitettua työtä on helpompaa myös jatkaa”, Saara Kankaanrinta jatkaa.  

”Vaikka on haikeaa jättää mahtava työyhteisö, olen iloinen, että työtäni jatkaa juuri Mia Hytti. Voin olla varma, että säätiön meriliikennetyö on hyvissä käsissä. Tervetuloa upeaan työpaikkaan”, toivottaa Elisa Mikkolainen.

Mia Hytti ottaa vetovastuun säätiön meriliikennetyöstä heti vapun jälkeen. 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml