Siirry pääsisältöön

Lahjoitusyhteistyö Itämeren hyväksi – Berggren BSAG:n kumppaniksi

Uutinen Yritysyhteistyö

Mitä IPR-talo Berggren voisi tehdä Itämeren ja ympäristön hyväksi? Tätä mietittiin keväällä 2021 yhdessä Baltic Sea Action Groupin kanssa ja inspiroivien keskustelujen tuloksena syntyi Berggrenin ja BSAG:n välinen lahjoitusyhteistyö, jossa yhdistyvät säätiön Itämerityön mahdollistaminen ja yhteinen oppiminen.  

Innovaatiot ovat aineettoman omaisuuden kanssa työskentelevän Berggrenin ydinliiketoimintaa ja niitä tarvitaan myös globaalien ilmasto- ja ympäristöhaasteiden ratkaisemisessa. Berggren haluaa tarjota parasta osaamista ilmasto- ja ympäristöhaasteita ratkoville asiakkailleen, ja tässä auttaa myös Berggrenin ammattilaisten oma ymmärrys näistä teemoista.   

“Aloitimme Berggrenin kanssa jo keskustelut immateriaalioikeuksien roolista haasteiden ratkaisemisessa sekä tasapainoilusta riittävän innovaatiosuojan ja kestävän kehityksen kiireellisten vaatimusten välillä. Totesimmekin, että tällaista keskustelua pitäisi käydä entistä enemmän asiantuntijoiden välillä ja on tärkeää huomioida eri näkökulmat. Uskomme voivamme oppia toisiltamme paljon yhteistyömme edetessä”, kertoo BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

Parhaimmillaan uusi keksintö voi uudistaa olemassa olevia rakenteita ja muuttaa järjestelmää välittömän vaikutuksen lisäksi. Luonnon omaa toimintaa seuraamalla on mahdollista löytää kestäviä ja ympäristöä kunnioittavia toimintaperiaatteita myös ihmisen keksintöihin.  

Haluamme BSAG:ssa olla vaikuttamassa siihen, että käännämme suunnan ekosysteemeitä tuhoavasta toiminnasta uudistavaan Liiketoiminnalla ja innovaatioilla on tässä työssä aivan ratkaiseva rooli. Innovaatiot fiksusti muotoilemalla ja luonnon älyä mukaillen voimme auttaa Itämerta, ilmastoa ja maapalloa laajemminkin,” BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt innostuu kertomaan.  

Berggreniläiset kokevat BSAG:n toiminnan tärkeänä osana Itämeren suojeluaUskomme, että jokainen yksilö ja yritys, toimialasta riippumatta, voi omalla toiminnallaan vaikuttaa positiivisesti ympäristön tilaan. BSAG:n edistämät lukuisat projektit ja hankkeet vievät konkreettisella tavalla ympäristöasioita ja -tietoisuutta eteenpäin. Lisäksi BSAG:n Berggrenille tarjoama tietotaito antaa paitsi Berggrenille itselleen myös välillisesti Berggrenin asiakkaille uusia keinoja kehittymiseen ja menestykseen ympäristön ehdoilla ja myös sen hyväksi, kertoo Sakari Värilä, VP of Customer Success, Berggren. 

Itämerta voi auttaa monella tavalla ja kaikkia tarvitaan. BSAG:lla ei ole mittavaa pääomaa, joten toimimme itse hankkimamme rahoituksen turvin. Yritysten lahjoitukset muodostavat taloutemme kriittisen selkärangan. Lämmin kiitos Berggrenille lahjoituksesta, joka on tärkeä toimintamme mahdollistaja”, toteaa Michaela Ramm-Schmidt. 

Berggren on vuonna 1936 perustettu täyden palvelun kansainvälisestikin laajasti palkittu IPR- eli immateriaalioikeuksien asiantuntijaorganisaatio. Berggren hoitaa kaikkia patentteihin, tavaramerkkeihin, muotoilun suojaukseen ja verkkotunnuksiin sekä niiden kaupallistamiseen liittyviä asioita maailmanlaajuisesti.  

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml