Siirry pääsisältöön

Pitkän tähtäimen ruokaturva avainasemassa Leijona Cateringin sitoumuksessa

Uutinen Yritysyhteistyö

Leijona Catering Oy antaa Baltic Sea Action Groupille (BSAG) Itämeri-sitoumuksen, jonka avulla Leijona tähtää uudistavan viljelyn periaatteiden edistämiseen ruokahankintojensa kautta.

Itämeri-sitoumuksessaan Leijona Catering Oy sitoutuu raaka-ainevalintojen, ruokalistojen ja tuotelaatuvaatimusten kehittämiseen sekä vaatimusten käyttöönottoon yhdessä tavarantoimittajiensa kanssa. Lisäksi yhtiö kasvattaa uudistavasti viljellyn ruuan osuutta ruokatarjonnassaan sitä mukaa, kun menetelmät kehittyvät läpi tuotantoketjun tunnistettaviksi ja läpinäkyviksi. Yhtiö myös kasvattaa omaa ymmärrystään ja jakaa tietoa maaperän kasvukunnosta, hiilensidonnasta ja monimuotoisuudesta sekä Carbon Action -alustasta sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässään.

”Leijonan asiakkaille pitkän tähtäimen ruokaturva on oleellinen kysymys, samoin kuin ruuan kotimaisuus on tärkeä itseisarvo. Mielestämme Carbon Action -kehitystyö palvelee Itämeren hyvinvoinnin ohella sekä suomalaisen ruokaketjun tulevaisuuden menestystä, että tukee näitä meidän ja asiakkaidemme erityisiä tavoitteita”, sanoo Leijona Catering Oy:n toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo.

Leijona Cateringin liiketoiminta koostuu Puolustusvoimien strategisesta kumppanuudesta, Rikosseuraamuslaitoksen ruokapalvelusta sekä muiden turvallisuuskriittisten asiakkaiden ja valtionhallinnon kohteiden ravintolatoiminnasta. Muuttuvassa ilmastossa ja monimuotoisuuskadon edetessä Leijona Cateringin strategisina kiinnostuksen kohteina ovat vahva kotimainen ruokaketju ja huoltovarmuus. Leijona Catering tulee mukaan Carbon Action -yritysalustalle ensimmäisenä ravintola-alan toimijana.

”Olen tosi iloinen siitä, miten Leijona Catering oivaltaa maaperän elinvoiman osaksi huoltovarmuutta ja haluaa vahvistaa sitä ammattiostajan roolissaan ruokaketjussa. Ruokaturvan kannalta ilmastonmuutoksen hillintä ja monimuotoisuuden kasvattaminen on aivan keskeistä, ja myös näitä haasteita Leijona Catering nyt ratkoo edistämällä uudistavia viljelymenetelmiä,” kuvaa BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

Leijona Catering Oy on suomalainen ruoka- ja ravintolapalveluja tarjoava yhtiö, jonka kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio. Yrityksen palveluksessa on noin 500 ruoka-alan ammattilaista eri puolilla Suomea. Tärkeimmät vastuullisuustavoitteet ovat ruokahävikin vähentäminen ja ruuan ateriakohtaisen hiilijalanjäljen pienentäminen.

 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml