Siirry pääsisältöön

Sirpa Juutisesta uusi BSAG:n hallituksen puheenjohtaja

Uutinen

BSAG:n hallitus sai uuden puheenjohtajan, kun säätiön perustajajäsen Saara Kankaanrinta astui sivuun paikalta kuuden vuoden jälkeen. Hänen seuraajansa ja säätiön hallituksen uusi puheenjohtaja Sirpa Juutinen on toiminut hallituksessa syksystä 2021 saakka. Sirpa odottaa innolla suhteen syventymistä BSAG:n kanssa entisestään.

Kuvassa Sirpa Juutinen (vas.) ja Saara Kankaanrinta

Sirpa Juutiselle vesistöt ovat tulleet läheisiksi perheen kanssa tehtyjen kesäisten purjehdusreissujen kautta. Vesillä liikkumisen myötä Sirpalle on syntynyt yhteys Itämereen. Veneestä käsin ja saarten rannoilta hän on nähnyt luonnon läheltä ja oppinut arvostamaan sekä kunnioittamaan sitä.

Hän toivoo voivansa uudessa tehtävässään hallituksen puheenjohtajana tukea BSAG:ta ja sen toiminnan kehittämistä Itämeren hyväksi mahdollisimman hyvin. ”Saan astua pitkään puheenjohtajana toimineen Saara Kankaanrinnan saappaisiin, joiden täyttäminen tulee haastamaan minut henkilökohtaisesti ”, Sirpa pohtii.

Sirpa on tehnyt pitkän uran yritysvastuun sekä kestävän kehityksen parissa, ja hän oli esimerkiksi perustamassa yritysvastuuverkosto FIBS:iä sekä sen toimintaa. Hän vastasi myös pitkään PwC:n asiakkaiden yritysvastuupalveluista. Nykyisin Sirpa toimii BSAG:n hallituksen ohella Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnan puheenjohtajana, Outokumpu Oyj:n Advisory Councilin jäsenenä sekä pääomasijoittaja Voland Partnersin neuvonantajana.

Hän odottaa, että BSAG pääsisi jatkossa tekemään yhä enemmän vaikuttavaa työtä Itämeren ekologisen tilan parantamiseksi. Sirpa näkee, että säätiöllä on jo nyt merkittävä rooli meremme pelastamisessa. Esimerkeiksi vaikuttavasta tekemisestä hän nostaa Carbon Action -työn sekä Ship Waste Action -yhteistyön, jossa kannustetaan rahtilaivoja purkamaan jätevedet Itämeren sijasta satamiin.

Tälle säätiölle on leimallista se, että perustetaan ratkaisut tieteeseen ja tutkimukseen, ja rakennetaan toiminta sen päälle. Tämä varmistaa vaikuttavuuden jatkossakin.

Sirpa Juutinen, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja

”Itämeren haasteet ovat suuret, eikä siinä ole kyse vain kauniista maisemista, vaan tarpeesta huolehtia meriluonnon elinkelpoisuudesta ja sen monimuotoisuudesta”, Sirpa toteaa.

Merkityksellistä työtä ja konkreettista tekemistä muutoksen eteen

Sirpaa edeltävä hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaarinta siirtyi sivuun tehtävästä huhtikuun lopulla, sillä hänellä on puheenjohtajavuosia takanaan säätiön sääntöjen mukainen maksimimäärä. Vuodet BSAG:n hallituksen puheenjohtajana ovat olleet Kankaanrinnalle hyvinkin merkityksellisiä.

Saara kertoo, kuinka hän on yhdessä säätiön kanssa avannut uusia latuja niin, että työ on koko ajan yhdistänyt Itämeren, ilmastonmuutoksen sekä monimuotoisuuden. Tämä tuntuu Saarasta tässä ajassa entistäkin tärkeämmälle. ”Säätiön konkreettisella työllä voimme näyttää muutoksen olevan mahdollista. Se antaa toivoa”, hän pohtii.

Saara luovuttaa puheenjohtajuuden ilolla Sirpalle, ja kertoo luottavansa täysin hänen ja koko hallituksen rautaiseen osaamiseen.

Siirryn levollisin ja iloisin mielin puheenjohtajan paikalta, sillä tiedän että muutos tekee aina hyvää. Meillä on todella hyvää ammattitaitoa säätiön hallituksessa, ja tekemisen meininki läpi organisaation on kova. On myös hauskaa katsoa hieman etäämmältä työtä, jota on vuosia vienyt eteenpäin.

Saara Kankaanrinta, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja 2017-2023

BSAG:n ja Saaran tiet eivät kuitenkaan erkane kokonaan, ja yhteistyötä jatketaan vahvasti. Saara jatkaa tehtävässään säätiön Carbon Action -alustan puheenjohtajana. Carbon Action -työtä on juuri saatu täydennettyä myös biodiversiteettinäkökulmalla.

”Tämä on kutsumushommaa itselle, pakkohan tässä on yrittää toimia maailman muuttamiseksi. Osa tästä työstä menee säätiön kautta, osa muuta kautta. Perustajana autan säätiötä aina, jos tarvitaan ja suinkin pystyn”, hän kertoo.

OTA YHTEYTTÄ

Sirpa Juutinen

Hallituksen puheenjohtaja

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml