Siirry pääsisältöön

Webinaari: Miten mitata ja mallintaa hiilen sitoutumista peltomaahan?

Tapahtuma Carbon Action Uudistava maatalous

Paikka: Microsoft Teams

Ajankohta: 18.2.2022 klo 10–12

Maaperässä on valtava potentiaali varastoida hiiltä ilmakehästä, ja hillitä näin ilmastonmuutosta. Carbon Action -alustalla edistetään tapoja, joilla vauhdittaa hiilen varastoitumista peltomaahan sekä todentaa varastoituminen tieteellisesti. Tässä erityisesti viljelijöille suunnatussa, Carbon Action Klubin tiedewebinaarissa pääset kuulolle, kun tutkijat kertovat mallinnuksesta ja sen kehittämisestä.

Perustietoa mallinnuksesta ja sen kehittämisestä antaa Ilmatieteen laitoksen dosentti Liisa KulmalaTutkija Julius Vira kertoo meille ekosysteemimallinnuksesta sekä typpidynamiikasta, ja tutkija Toni Viskari avaa tarkemmin maaperän hiilimalli Yassoa.

Ohjelma

Miksi tarvitsemme malleja? (Toni Viskari)

Miten mallit kuvaavat ekosysteemejä? (Julius Vira)

Mikä haastaa malleja maaperässä? (Toni Viskari)

Miten malleja sovelletaan käytännössä ja tutkimuksessa (Liisa Kulmala)

Ensimmäinen esitys kestää 10-15 minuuttiaa, loput ovat noin 20 minuutin mittaisia. Jokaisen esityksen jälkeen olemme varanneet aikaa keskustelulle. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla ajankohtaisesta tutkimuksesta tutkijoilta itseltään!

Tilaisuus on avoin kaikille Carbon Action Klubin jäsenille. Jos et ole vielä Klubin jäsen, voit liittyä siihen tämän linkin kautta. Kun ilmoittaudut, saat sähköpostiisi vahvistusviestin, josta pääset ilmoittautumaan webinaariin. Jos olet jo jäsen, tee webinaari-ilmoittautuminen tästä.

Tämä webinaari on toinen Carbon Action tiedewebinaari viljelijöille. Joulukuussa 2021 alkanut webinaarisarja esittelee uunituoreita tutkimustuloksia, joita on saatu Carbon Action -tutkimustyössä. Webinaarit ovat suomenkielisiä ja suunnattu käytännön toiminnan tueksi viljelijöille. Tutustu Carbon Actionissa tehtävään tutkimukseen.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml