Siirry pääsisältöön

Virittäydy uudistavan viljelyn taajuudelle – äänikirja nyt julki

Uutinen Carbon Action Uudistava maatalous

Uudistavan viljelyn oppeja kuullaan tänä keväänä ja kesänä traktoreissa ympäri Suomen. Maan ensimmäinen uudistavaa viljelyä käsittelevä äänikirja julkaistaan juuri sopivasti toukotöiden käynnistyessä.

Uudistava viljely, josta monesti puhutaan hiiliviljelynä, on tapa ylläpitää ruokaturvaa ja suojella niin Itämerta, ilmastoa kuin luonnon monimuotoisuutta. Uudistavalla viljelyllä voidaan myös vähentää riippuvuutta ostopanoksista, kuten itärajan takaa tuotavista lannoitteista.

Baltic Sea Action Groupin ja kumppaneiden tuottama, Uudistavan viljelyn e-opisto -verkkokurssin sisältöön perustuva äänikirja tarjoaa kattavan läpileikkauksen uudistavasta maanviljelystä ja sen keskeisistä menetelmistä. Viljelijöille se antaa heti käyttövalmista tietoa oman tilan ominaispiirteet huomioiden.

Uudistavan viljelyn e-opiston sisältö nojaa tieteelliseen tutkimukseen ja sisällöntuotannossa on ollut mukana alan parhaita asiantuntijoita. Lisäksi opisto ammentaa satojen suomalaisten viljelijöiden kokemuksista ja oivalluksista. Äänikirjan kokonaiskesto on reilut 10 tuntia.

”Viljelijät ja kumppanimme ovat toivoneet äänikirjaversiota uudistavan viljelyn e-opistosta. Audio täydentääkin verkkokurssia loistavasti parantamalla saavutettavuutta ja lisäämällä joustavuutta oppimiseen. Nyt esimerkiksi viljelijät voivat syventyä uudistavan viljelyn oppeihin peltotöiden ohessa. Toivomme tietysti myös, että äänikirja innostaa kuulijaa tarttumaan uudistavan viljelyn e-opiston tehtäviin, kun siihen löytyy sopiva hetki.” kertoo Baltic Sea Action Groupin koulutuspäällikkö Soja Sädeharju.

Yleissivistystä ja ammattitaitoa luonnon hyväksi

Äänikirja kehittää maatalous- ja ympäristötieteiden opiskelijoiden, maatalousoppilaitosten oppilaiden, sekä ruokaketjun yritysten henkilökunnan osaamista ja ammattitaitoa. Monilta osin yleissivistävä teos syventää kansalaisten ymmärrystä ruuantuotannon todellisuudesta ja luonnon prosesseista sekä oleellisesti taustoittaa maatalouspolitiikan vaihtoehtoja, vaikkei se itsessään politiikkaan pureudu tai sitä kommentoi.

Silencio Oy on tuottanut ja nauhoittanut äänikirjan pro bono -työnä.

”Baltic Sea Action Group tekee hienoa työtä Itämeren hyväksi ja halusimme olla mukana auttamassa. Toivottavasti myös tämä verkkokurssiin perustuva äänikirja auttaa osaltaan parantamaan toimintatapoja ja meren tilaa,” kommentoi Silencion toimitusjohtaja Kimmo Oksanen.

Uudistavan viljelyn äänikirjaa voi kuunnella maksutta Soundcloudissa.

 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml