Siirry pääsisältöön

DAVA FOODS — KANOJEN REHU JA LANTA RATKAISUNA

Yrityslahjoitus, Itämeri-sitoumus, Carbon Action

Suomen johtava kananmuna-alan yritys on sitoutunut kouluttamaan tuottajansa uudistavaan rehunviljelyyn ja kehittämään sekä maaperän että tilojen elinvoimaa.

Ensimmäinen kananmuna-alan yritys Carbon Action -yritysalustalle

DAVA Foods Finland Oy:n Kultamuna-kananmunat tulevat aina suomalaisilta perhetiloilta ja nyt yritys kannustaa perhetiloja kohti uudistavaa maataloutta. Tavoitteena on maaperän kasvukunnon parantaminen, ilmakehän hiilen varastoiminen maaperään ja luonnon monimuotoisuuden vahvistaminen sekä sopimustilojen kannattavuuden ja elinvoimaisuuden kehittäminen.

Tuottajille koulutusta ja kumppanuutta

Munien tuottajat ovat suomalaisia perhetiloja, jotka viljelevät rehun usein itse ja käyttävät lannoitukseen tilan kanojen lantaa sekä lämmitykseen enimmäkseen uusiutuvia energialähteitä. DAVA Foods Finland kouluttaa tuottajat rehun uudistavaan viljelyyn, tarjoaa tietoa tilojen energiankulutuksesta aiheutuvien päästöjen pienentämiseksi sekä etsii uusia kumppanuuksia lannan kiertotalouden kehittämiseksi entisestään.

Itämeri-ystävällinen kananmuna kauppoihin

DAVA Foods Finland on jo pitkään keskittynyt häkittömiin kananmuniin ja nyt tavoitteena on kehittää Kultamuna-tuote, jonka tuotantoketjun vaikutukset Itämereen ja ilmastoon on minimoitu. Sitoutuneilla sopimustuottajilla on tärkeä rooli tilojen toiminnan ja tuotteen yhteiskehittämisessä.

DAVA Foods Finlandilla on noin 60 suomalaista sopimustuottajaa. Yrityksen omistavat puoliksi suomalaisten tuottajien osuuskunta Munakunta ja DAVA Foods Holding A/S, joka on Itämeren alueella toimiva kananmuna-alan konserni.

Yhteistyö alkoi vuonna 2021 ja se pitää sisällään myös merkittävän lahjoituksen BSAG:n Itämeri-työhön.

Carbon Action on loistava hanke, koska se antaa yrityksille ja tiloille oikeita työkaluja maataloustuotannon kehittämiseen entistä kestävämmäksi. Ilman tällaista yhteistyötä kehittäminen ei onnistuisi näin laajasta näkökulmasta.

Juha-Petri Jokinen, toimitusjohtaja, DAVA Foods Finland

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö 26.4.2024 asti.

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml