Siirry pääsisältöön

Kestävä ravinnetalous ja elävä Itämeri Tulevaisuuden ruokaketju -kutsuvierastilaisuuden aiheina 10.2.2015

Uutinen
BSAG järjestää yhdessä NUTS Suomi kestävän ravinnetalouden mallimaaksi -hankkeen kanssa Tulevaisuuden ruokaketju -kutsuvierastilaisuuden 10.2. klo 10 – 14 Helsingin Musiikkitalolla.
Niin Suomen kuin koko EU:nkin ruokatuotanto on vahvasti riippuvainen tuontiresursseista; energiasta ja ravinteista. Nyt leijonanosa ruokaketjun arvokkaista ravinteista päätyy tuotannon eri vaiheissa hukkaan, muun muassa Itämerta rehevöittämään.
Ravinteiden kierrätys on merkittävää maailman ruoantuotannolle sekä ihmisten ja Itämeren hyvinvoinnille. Tilaisuudessa kuullaan NUTS Suomi ravinnekierrätyksen mallimaaksi -hankkeen lopputuloksia, tutustutaan ravinteiden kierrätyksen mahdollisuuksiin ja vaadittaviin tulevaisuuden innovaatioihin.
Samalla juhlitaan Baltic Sea Action Summitissa viisi vuotta sitten alkanutta työtä Itämeren hyväksi ja nähdään miten Suomen huippukokouksessa tekemä sitoumus pyrkiä ravinnekierrätyksen mallimaaksi etenee.
Ohjelma
Helsingin Musiikkitalo, Mannerheimintie 13 A, Black box -sali
Tilaisuuden juontaa Riku Rantala
9.00 – 10.00 Aamupala ja rekisteröityminen
***
10.00 Tervetuloa! FT Ilkka Herlin, Baltic Sea Action Group
10.05 Avaussanat, Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo
10.20 Professori Sixten Korkman
10.40 Toimitusjohtaja Matti Vanhanen
10.55 Kysymyksiä yleisöltä
11.10 Johtava agronomi Raimo Kauppila, Yara
11.15 Toimitusjohtaja Jaana Korhola, Fazer Food Services
11.20 Tuoteryhmäjohtaja Katri Haavikko, Agrimarket
11.25 Kysymyksiä yleisöltä
11.40 – 11.50 TAUKO 10 min
11.50 Professori Lassi Linnanen, Lappeenrannan tekninen yliopisto, NUTS -hanke
12.15 Toimitusjohtaja Kari Valkosalo, Honkajoki Oy
12.20 Tohtori Ilkka Herlin, Baltic Sea Action Group
12.40 Kysymyksiä ja keskustelua
12.50 Yhteenveto ja lounaan esittely Riku Rantala
***
13.00–14.00 Kestävästi tuotettu lounas lämpiössä

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml