Siirry pääsisältöön

Uudistavan viljelyn e-opisto Ruotsissa

Käynnissä Carbon Action Uudistava maatalous

Uudistava maatalous

Uudistavan viljelyn verkkokurssi Ruotsiin

Maataloustuottajien koulutuksella on oleellinen rooli uudistavan maatalouden edistämisessä. Svensk Kolinlagringin koulutusaloite tuo ensimmäisen kattavan uudistavan viljelyn kurssin Ruotsiin. Kurssi on avoin kaikille toimijoille ja sen avulla uudistava viljely saadaan osaksi entistä suuremman tuottajajoukon arkea.

Virallinen nimi

Uudistavan viljelyn e-opisto

Kesto

2022–2024

Vastuu­henkilöt

Louise Hård af Segerstad

Vastuutahot

Rahoittaja

Swedish Postcode Foundation

Uudistavan viljelyn e-opisto luodaan yhteistyön voimin

Svensk Kolinlagringin koulutusaloite perustuu BSAG:n Suomeen luomaan verkkokurssiin Uudistavan viljelyn e-opisto.

Yhteistyössä Bäckedalin kansanopiston ja eri neuvonantajien kanssa Suomeen rakennettua koulutusta mukautetaan nyt Ruotsin maatalouden olosuhteisiin.

Svensk Kolinglagringin takaa löytyvät Albaeco ja Miljömatematik nimiset organisaatiot sekä suuri joukko tutkijoita, maanviljelijöitä, elintarvikeyrityksiä ja muita alan relevantteja toimijoita.

Svensk Kolinlagring edistää uudistavaa maataloutta Ruotsissa

Ruotsalainen Svensk Kolinagring on yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on sitoa hiilidioksidia ilmakehästä peltomaahan. Lisäksi päämääränä on pysäyttää ilmastonmuutos, lisätä peltojen humuspitoisuutta ja hedelmällisyyttä, säilyttää ja luoda ekosysteemipalveluita sekä parantaa satotasoja ja kannattavuutta Ruotsin maataloudessa.

Rakennettava uusi koulutus mahdollistaa työn näkemysten ja tulosten jakamisen, ja tätä kautta suuremman ilmastovaikutuksen. Rahoitus on kaksivuotinen, mutta tavoitteena on, että koulutus on saatavilla myös rahoitusjakson jälkeen.

Ajankohtaista

Teema

Avoin kurssi

Uudistavan viljelyn e-opisto

Maksuton verkkokurssi uudistavasta viljelystä tarjoaa paikasta riippumattoman tavan kehittää omaa osaamistasi. Yhdessä viljelijöiden, tutkijoiden, maatalousneuvojien ja muiden suomalaisen ruokaketjun toimijoiden kanssa rakennettu verkkokurssi pohjautuu tieteelliseen tutkimukseen sekä Carbon Action -toiminnasta saatuun käytännön kokemukseen.

Hankkeessa mukana

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml