Siirry pääsisältöön

Nokian Renkaat purkaa merikuljetustensa jätevedet maihin

Yrityslahjoitus, Itämeri-sitoumus, Ship Waste Action

Rahtilaivoilla syntyvät talous- ja käymäläjätevedet saa laillisesti purkaa Itämereen. Tähän Nokian Renkaat puuttuu yhteistyössä kumppaniensa kanssa.

Jätevedet satamiin ja hyötykäyttöön

Nokian Renkaat on sitoutunut BSAG:n Ship Waste Action -yhteistyön mukaisesti purkamaan merikuljetustensa jätevedet satamiin hyötykäytettäväksi kiertotaloudessa. Esimerkillään ja Itämeri-sitoumuksellaan yritys lisää tietoisuutta rahdinantajien tärkeästä roolista. 

Moni rahdinantaja ei välttämättä edes tiedä, että heidän kuljetuksistaan todennäköisesti päätyy jätevesiä Itämereen, arvioi Teppo Huovila, Nokian Renkaiden laatu- ja vastuullisuusjohtaja. 

Nokian Renkaat haluaa osaltaan vaikuttaa käytäntöjen muuttamiseen. Merikuljetuksien jätevesien purku maihin pienentää yrityksen toimitusketjun ympäristökuormaa ja tukee laajempaa vastuullisuustyötä. 

Konkreettiset teot ja toimeen tarttuminen ovat Nokian Renkaille keskeiset syyt ryhtyä yhteistyöhön juuri BSAG:n kanssa. 

Huolintaliikkeet ja varustamot mukana yhteistyössä

Nokian Renkaat tuo meritse käyttämiään raaka-aineita Suomeen ja vie meritse henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden renkaita. Rahdinantajana yritys edellyttää, että suorien varustamosopimusten alla kulkevan lastin laivaperäiset jätevedet puretaan Suomen satamien vastaanottolaitteisiin. Yritys ohjaa myös huolintaliikkeiden toimintaa niin, että heidän kauttaan kulkevan rahdin laivaperäiset jätevedet puretaan Suomen satamissa. 

Ship Waste Action on tulevissa rahtikilpailutuksissamme yksi rahdinkuljettajien valintaan vaikuttava kriteeri.

Teppo Huovila, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, Nokian Renkaat

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö 26.4.2024 asti.

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml