Siirry pääsisältöön

Baltic Sea Action Group tapasi Venäjän luonnonvarain- ja ympäristöministeri Sergei Donskoin Helsingissä

Uutinen

BSAG keskusteli luonnonvarain- ja ympäristöministeri Sergei Donskoin kanssa Pietarin huhtikuisen Itämeri-huippukokouksen tuloksista ja sen aikana syntyneistä uusista aloitteista.

Agendalla olivat muun muassa Krasnyi borin vaarallisen jätteen kaatopaikan korvaaminen asianmukaisella jätelaitoksella, kansainvälisen öljyntorjuntaharjoituskeskuksen mahdollinen rakentaminen Pietariin, Itämeren tilan mittaamisen ja seurannan yhteismitallisuuden parantaminen maiden välillä sekä Kaliningradin uuden jätevedenpuhdistamon loppuunsaattaminen.

Ministeri Donskoi totesi myös että federaatio antaa täyden tukensa Pietarin Vodokanalin Itämeri-sitoumukselle rakentaa ja kunnostaa Leningradin alueen ja Karjalan tasavallan vedenkäsittelylaitoksia. Kävi myös selväksi että Venäjä panostaa voimakkaasti nesteytetyn luonnonkaasun (LNG) tuotantoon ja että eläinlanta aiotaan ottaa käyttöön kaasun lähteeksi.

Ministeri myös esitti että Suomenlahdella toimiva alusliikennepalvelu GOFREP pitäisi laajentaa koskemaan koko Itämeren aluetta.

Lisäksi keskusteltiin Pietarin kokouksessa syntyneen Pietarin aloitteen (St. Petersburg Initiative) järjestelyistä.

”Ympäristön hyvinvointia ajavan säätiön suora yhteys Venäjän luonnonvarainministeriöön on arvokas etu Itämerelle”, totesi BSAG:n asiamies Mathias Bergman tapaamisen jälkeen. ”St Petersburg Baltic Sea Forumin lupauksia ja aloitteita viedään nyt eteenpäin”.

Seuraavan kerran Itämeren alueen ympäristöministerit käsittelevät Itämeren tilaa HELCOMin ministerikokouksessa lokakuussa 2013. Tilaisuudessa käsitellään myös Pietarin aloittetta, jonka suunnitteluryhmässä ovat Pietarin Vodokanalin johtaja Felix Karmazinov sekä BSAG:n hallituksen puheenjohtajaIlkka Herlin.

Ministerin Donskoi vieraili Suomessa Suomen ympäristöministeri Ville Niinistön kutsusta 10-13.8 2013.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml