Siirry pääsisältöön

BSAG OSALLISTUU SUOMEN VALTUUSKUNNASSA YK:N GLOBAALIIN VALTAMERIKONFERENSSIIN NEW YORKISSA 5.6.-9.6.2017.

Uutinen

​Säätiö järjestää valtamerikonferenssin yhteydessä oman ravinteiden kierrätystä ja ilmasto- ja Itämeri-toimia käsittelevän tilaisuuden.

 

Valtioneuvosto asetti eilen 11.5. yleisistunnossaan valtuuskunnan YK:n valtamerikonferenssiin, joka pidetään New Yorkissa 5.6-9.6.2017. YK Ocean -konferenssin aihe on kestävän kehityksen agendan kaikkia meriä koskevan tavoitteen (SDG14) toimeenpanon edistäminen. Konferenssissa kerätään vapaaehtoisia sitoumuksia meriin positiivisesti vaikuttavista teoista. BSAG on kerännyt sitoumuksia Itämeren hyväksi vuodesta 2008.

 

YK:n konferenssi korostaa merten tärkeää roolia kestävässä kehityksessä, ravinnon tuotannossa ja planeetan lämpösäätelyssä. BSAG:n oheistapahtuma ”The new normal: Public-private cooperation to combat eutrophication and climate change in the Baltic Sea region” tuo esimerkkejä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä Itämeren hyväksi ja mukana on yrityksiä Ravinteiden kierrätyksen läpimurto –liiketoimintaekosysteemistä, jota BSAG hallinnoi. BSAG:n toimintatapa, jossa yhdistetään asiat, tekijät ja ratkaisut sekä esim. liiketoimintaekosysteemin kautta että Itämeri-sitomuksin on toimintakonsepti joka kiinnostaa maailmalla.

 

Konferenssiin odotetaan osallistuvan merikysymyksissä aktiivisten maiden valtionpäämiehiä ja ministereitä, huippuasiantuntijoita sekä kansalaisjärjestöjen ja yritysmaailman edustajia ympäri maailmaa. Kokoukseen odotetaan 4000 – 5000 osallistujaa. Suomen delegaatiota johtaa Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml