Siirry pääsisältöön

BSAG vie kuulumiset suomalaisilta pelloilta YK:n ilmastokokoukseen

Uutinen Carbon Action Uudistava maatalous

Baltic Sea Action Group (BSAG) vie suomalaista maaperäosaamista ja monihyötyisiä ilmastoratkaisuja nyt entistä voimallisemmin maailmalle. BSAG on kutsuttu puhumaan YK:n ilmastokokouksen yhteydessä järjestettäviin tapahtumiin ja tuo siten Carbon Action -työssä kehitettyjä ratkaisuja ja toimintamalleja ilmastokokouksen osallistujien tietoisuuteen.

Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin pääsemiseksi on päästöjen vähentämisen lisäksi pakko poistaa hiilidioksidia ilmakehästä. Maaperään hiiltä sitova, uudistava viljely on kustannustehokas ja monihyötyinen ilmastoratkaisu, jolla on suuri potentiaali. Se suojelee luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjä sekä parantaa satoja ja satovarmuutta. Uudistava viljely on sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa että siihen sopeutumista.

Suomessa tehdään kansainvälisestä näkökulmasta kiinnostavaa ja vaikuttavaa työtä maaperän hiilensidonnan lisäämiseksi. BSAG:n käynnistämän Carbon Action -alustan toimintamalli on uniikki ja sillä tehdään huippututkimusta, ja siitä halutaan ottaa oppia maailmalla.

BSAG onkin kutsuttu puhumaan YK:n ilmastokokouksen tiimoilta Glasgow’ssa ja Helsingissä järjestettäviin tapahtumiin. Alta näet COP26 -tapahtumat, joihin BSAG osallistuu tai näkyy. BSAG:n vaikuttamista ja esityksiä voi seurata Helsingissä, Glasgow’ssa sekä etäyhteyksien päässä. Pistä myös BSAG:n sosiaalisen median tilit seurantaan – siellä kerromme reaaliaikaisesti päivien tapahtumista ja kohtaamisista.

Twitter: @BSAG_ Instagram: @balticseaactiongroup Facebook: @balticseaactiongroup

LinkedIn: linkedin.com/company/baltic-sea-action-group/

Ajat ovat paikallista aikaa.

Perjantai 5.11.2021

Nordic COP26 Hub: Luonnonvarakeskuksen ja BSAG:n yhteisessä tapahtumassa “UN climate talks brought to Helsinki – How can agriculture mitigate climate change?” pohditaan maatalouden ja ruokasektorin ajankohtaisia trendejä, tulevaisuuden haasteita, tutkimustarpeita ja ratkaisuja. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. Lisätietoa myös Pohjoismaisen Neuvoston sivuilla.

Lauantai 6.11.2021

BSAG:ta on kuultu Land Use Action Event -tilaisuuden uudistavaa viljelyä käsittelevän osion valmistelussa ja Carbon Action näkyy tilaisuudessa esitettävässä viljelijöiden lausunnossa.

Keskiviikko 10.11.2021

4 per 1000 -aloitteen järjestämässä päivässä BSAG:n sisältöjohtaja Laura Höijer kertoo Carbon Actionista ja muusta Suomessa tehtävästä maaperätyöstä klo. 9:00 alkavassa High Level -osuudessa. Iltapäivällä, klo. 15:30 alkavassa Meeting of the Consortium -osuudessa projektipäällikkö Elisa Vainio kertoo vuonna 2023 Suomessa järjestettävästä 4 per 1000 Northern Europe -tilaisuudesta.

Projektipäällikkö Elisa Vainio kertoo Carbon Actionista Pohjoismaisen Neuvoston Nordic COP26 Hubissa. Carbon Action on ehdolla Pohjoismaisen ympäristöpalkinnon saajaksi. Tapahtuma striimataan. Lue lisää.

BSAG:n suunnittelija Eliisa Malin puhuu ja on tavattavissa Pohjoismaisen Neuvoston lounastilaisuudessa ”Can farmers be at the forefront of the green transition?” Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

BSAG tekee tiiviistä yhteistyötä Pariisin ilmastokokouksessa 2015 syntyneen globaalin 4 per 1000 -aloitteen kanssa, jonka tavoitteena on edistää maatalousmaiden hiilen sidontaa. Suomi allekirjoitti aloitteen ensimmäisten valtioiden joukossa, ja myös BSAG on aloitteen jäsen. BSAG vie suomalaista maaperäosaamista maailmalle etenkin FIN SOIL ACTION -hankkeen kautta, joka kuuluu maa- ja metsätalousministeriön Hiilestä kiinni -kokonaisuuteen.

 

 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml