Siirry pääsisältöön

K-maatalouden koetila on tehnyt Itämeri-sitoumuksen

Uutinen

K-ryhmään kuuluva K-maatalouden koetila on tehnyt Itämeri-sitoumuksen Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa. Koetilan sitoumus keskittyy maan kasvukunnon ja ravinteiden mittauskäytäntöjen ja -laitteiden kehittämiseen. Työ alkaa tänä kesänä koetilalla Hauholla, jossa testataan ja koekäytetään uusien mittalaitteiden soveltuvuutta maatalouden käyttöön. Sitoumus tukee Keskon vastuullisuustyötä, jonka keskeisiä painopisteitä ovat ilmastonmuutoksen hillintä, luonnonvarojen kestävä käyttö ja kiertotalouden edistäminen.

K-maatalouden koetila on kehittänyt suomalaista maataloutta jo vuodesta 1963. Koetilan tutkimus- ja koetoiminnan tavoitteena on tuottaa tietoa ja löytää tehokkaita ratkaisuja käytännön viljelyyn.

Sitoumus tukee Keskon pitkäjänteistä vastuullisuustyötä

Vastuullisuus on Keskolle strateginen valinta ja jokapäiväistä työtä. Kesko on valittu maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi vuoden 2016 Global 100 -listalla. Keskon vastuullisuusohjelman keskeisiä painopisteitä ovat ilmastonmuutoksen hillintä, luonnonvarojen kestävä käyttö ja kiertotalouden edistäminen. Osana Keskon vastuullisuustyötä K-maatalouden koetila on sitoutunut edistämään kestävää maataloutta toiminnassaan.

Testit käynnistyvät K-maatalouden koetilalla heti

Tänä kesänä koetilalla testataan Ekonian maahantuomaa mittausteknologiaa maaperän ja maaveden ravinteiden mittaamiseksi. Mittalaitteiden koekäytöstä saatavan kokemusten ja tiedon perusteella K-maatalouden koetila arvioi laitteen soveltuvuutta käytännön peltoviljelyyn.

Uusilla mittausmenetelmillä tavoitellaan käytännön viljelyyn mahdollisuutta mitata ja seurata ravinteiden käyttöä sekä arvioida maan kasvukuntoa nopearytmisesti. Mittausmenetelmät edistävät kestävää maataloutta kun viljelyn panostukset voidaan optimoida satotavoitteiden, sadon käyttötarkoituksen, maan satopotentiaalin ja lajikkeiden vaatimusten mukaan.

Viljelijän tulosta parantavat maan hyvä kasvukunto, tarpeenmukainen lannoitus ja ravinteiden muuttaminen hyviksi sadoiksi, mitkä vähentävät ravinnevalumia Itämereen. Oikein hoidettu maaperä sitoo myös hiiltä ja kamppailee siten ilmastonmuutosta vastaan.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml