Siirry pääsisältöön

Maataloustuet ja lannan hyötykäyttö herättivät kiinnostusta Virtuaalisen Itämeripuolueen keskustelussa eduskunnassa

Uutinen

​Baltic Sea Action Group järjestämässä keskustelutilaisuudessa kuultiin useita asiapitoisia alustuspuheenvuoroja sekä kantaaottavaa keskustelua. Erityisen monimuotoinen keskustelu syntyi odotetusti liittyen maatalouden ravinnepäästöjen vähentämiseen. Tilaisuuden tarkoitus oli luoda keskustelua siitä, mitkä tehtävät ja tavoitteet ovat keskeisiä hallitusohjelmassa sovitun Itämeri-koordinaatioryhmän toiminnassa. Maataloustukien lisäksi esillä oli muun muassa lannan hyötykäyttö sekä meriliikenteen puhtauteen ja riskienhallintaan liittyvät aiheet. Åbo Akademin professori Erik Bonsdorffin esittelemät Itämeren happikatoisen pohjan aavikot alleviivasi tutkijoiden viestin päättäjille: Itämerityöllä on kiire.

Keskustelutilaisuus jatkoi BSAG:n eduskuntavaaleihin lanseeraaman Virtuaalisen Itämeripuolueen (VIMP) toimintaa. Internetin yhteisöpalvelu Facebookissa lanseerattuun Virtuaaliseen Itämeripuolueeseen kuuluu 32 kansanedustajaa. VIMPin tavoitteena oli kerätä yhteen kaikista puolueista ne ehdokkaat, jotka ovat halukkaita ajamaan Itämeren asiaa eduskunnassa.

Tilaisuudessa julkaistiin myös talkootöillä tehty kirja Itämerityöstä ja BSAG:n toiminnasta ja sen luovutti käyttöön Serus Median Aleksi Niemi. Välilliseksi työkaluksi Itämerityöhön tarkoitettu kirja oli Serus Median Itämeri-sitoumus ja siihen osallistuivat omalla panokseellaan Mainostoimisto Taivas, toimittaja Auli Irjala ja valokuvaajat Janne Gröning, Jukka Rapo ja Petri Krook. Kirjan ensimmäiset kappaleet jaettiin paikalla olleille kansanedustajille innostamaan heitä tekemään oma sitoumuksensa ja toimimaan jatkossakin Itämeren puolesta.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml