Siirry pääsisältöön

Tasavallan presidentti Niinistö kannustamassa uusia toimijoita Itämeren suojeluun

Uutinen

BSAG Base Camp 14.5.2012 Suomenlinna

”Väitän, että jokaisella organisaatiolla on linkki Itämereen. Kun Itämeren ongelmavyyhdet ja niiden syy-seuraussuhteet puretaan palasiksi, yritykset huomaavat, että niillä on osaamista näiden ongelmien ratkaisuun. Se on liiketoimintamahdollisuus”, sanoo Anna Kotsalo-Mustonen, BSAG:n kehitysjohtaja ja yksi perustajista.

Suomenlinnaan oli saapunut myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kannustamaan yritysjohtajista koostuvaa osallistujakuntaa Itämerityöhön. Yrityksiä oli mukana puolisensataa. Päivän saldona oli kymmenkunta uutta aihiota Itämeri-sitoumuksiksi. Uudet BSAG:lle tehdyt sitoumukset julkaistaan seuraavassa Baltic Sea Action Summit –huippukokouksessa Venäjällä loppuvuodesta 2012.BSAG Base Camp on ”perusleiri”, jolla yritykset voivat työstää omaa Itämeri-sitoumustaan. Sitoumus voi olla suoraan tai epäsuorasti Itämeren tervehtymiseen vaikuttava asia. ”Hyvä sitoumus hyödyttää yritystä itseään. Se kannustaa viemään sitoumuksen maaliin saakka. Oli kyse sitten uudesta teknologiasta, tuotekehityksestä, strategian muuttamisesta, uusien markkinoiden avaamisesta tai konkreettisesta sisällöstä yritysvastuulle.” Mainehyöty seuraa bonuksena Kotsalo-Mustonen sanoo.

Yrityksillä on yhä tärkeämpi rooli ympäristöongelmien ratkaisussa. ”Yrityksillä on pääomaa ja toimintavaltaa sekä henkisiä resursseja ratkaisujen keksimiseen” toteaa Ilkka Herlin, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja. Parhaat yritykset ovat jo linjanneet ympäristö- ja kestävyyskysymykset osaksi strategiaansa. Herlinin huomauttaa, että Itämeren ongelmat liittyvät suoraan suurempiin globaaleihin ongelmiin, kuten vesistöjen rehevöityminen ja vaarallisten aineiden päätyminen pohjaveden kautta mereen. ”Itämeren pelastamisessa on väistämättä kyse suuren luokan maailmanparannuksesta.”

Suomenlinnassa syntyneistä sitoumusaihioista palkittiin vaikuttavimpana Nordkalk Oy:n FOSTOP-konsepti, joka vähentää maatalouden fosforipäästöjä jopa viisikymmentä prosenttia. Konseptia on testattu Suomessa ja Ruotsissa, vuorossa ovat seuraavaksi Puola ja Baltian maat. Kunniamaininnan saivat Fitcom Oy, Upcodeworld ja Nuorkauppakamari ry:n sitoumusaihiot valtavan potentiaalinsa ja levittämismahdollisuuksien ansiosta.

Suomenlinnan BSAG Base Camp oli järjestyksessään kolmas, aikaisemmat ovat olleet Helsingissä 2010 ja vapun jälkeen Tukholmassa 2012. Suunnitteilla on myös Base Camp Pietarissa tänä syksynä. Tilaisuuden järjestivät BSAG:n kanssa Dazzle Oy, Kausaali Oy, Finnish Business & Society (FiBS) sekä Suomenlinnan hoitokunta, jotka kaikki sitoumuksen tehneenä auttavat osaamisellaan Itämerta. Tasavallan presidentille luovutettiin hänen osallistumisensa päätteeksi kierrätetyistä purjeista valmistettu SavetheC-laukku, jonka tuotosta osa lahjoitetaan BSAG:lle. Laukku muistuttaa kantajaansa arvokkaasta Itämeren puolesta tehtävästä työstä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kannustus uusille Itämeritoimijoille, BSAG Base Camp 14.5.2012
Lisätiedot, kuvat: Johanna Konttila, viestintäjohtaja, BSAG, +358 40 352 8899​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml