Siirry pääsisältöön

Uusi raportti: 145 toteutettua sitoumusta

Uutinen
Sitoumusten edistymisestä on valmistunut uusi analyysi. BSAG on yhteydessä sitoumusten tekijöiden kanssa ja seuraa sitoumusten edistymistä tasaiseen tahtiin. Uusimmassa raportissa tarkastellaan kaikkien tehtyjen sitoumusten kokonaistilannetta vuoden 2014 loppuun mennessä.
Kaikkiaan sitoumuksia on vuodesta 2009 alkaen kerätty yhteensä 268, Itämeren ympärysvaltioiden sitoumukset poisluettuina. Vuoden 2014 loppuun mennessä 145 sitoumusta on valmistunut. Aktiivisia, käynnissä olevia sitoumuksia on tällä hetkellä 101. Kaksikymmentäkaksi sitoumusta on jäänyt toteuttamatta esimerkiksi rahoitukseen tai yhteistyökumppanien löytämiseen liittyvien ongelmien takia.
BSAG:n muutaman vuoden ajan painottama ravinteiden kierrätys näkyy myös sitoumuksissa. Ravinteiden kestävään käyttöön painottuvia sitoumuksia on viime vuosina tullut paljon lisää. Tarkoituksena on estää ravinnevuotoja Itämereen ja kierrättää vesistöissä haittaa aiheuttavat ravinteet takaisin hyötykäyttöön.
Sitoumuksia ovat tehneet yksityiset, julkiset ja kolmannen sektorin organisaatiot sekä yksittäiset ihmiset. Suurin ryhmä sitoumuksentekijöiden joukossa ovat yksityiset yritykset, vaikka sitoumuksia ovat tehneet mm. julkishallinto, koulut, tutkimuslaitokset ja säätiöt. BSAG on fasilitoinut kaksi Itämerihuippukokousta ja niiden myötä kaikki 11 Itämeren ympärysvaltiota ovat tehneet omat sitoumuksensa.
Commitment report 2015.pdf

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml