Siirry pääsisältöön

Vaarallisen jätteen kierrätys -kampanja alkanut. Vesilaitosyhdistyksen osalta valtakunnallinen tempaus on sitoumus

Uutinen

Vaarallisen jätteen palautukseen kannustavan kampanjan odotetaan aktivoivan keväällä jopa 500 000 kansalaista ja PK-yritystä. Suuri osa ihmisistä kokee vaarallisen jätteen tuomisen keräykseen tärkeäksi ja keväisin aktiivisuus kasvaa tälläkin saralla. Osa kuluttajista ei kuitenkaan tiedä, miten toimia ja tietoa ja motivaatiota lisätään tänä keväänä ”Pieni mutta vaarallinen” –kampanjalla.

Valtakunnallinen kampanja on Vesilaitosyhdistyksen, HSY:n ja Jätelaitosyhdistyksen kokoama ponnistus, jossa on mukana yksityisiä alaan liittyviä yrityksiä sekä 28 kuntien jätelaitosta ja -yhtiötä Lapista eteläisimpään Suomeen asti. Kampanja on Vesilaitosyhdistyksen osalta BSAG:lle tehty Itämeri-sitoumus.

Vaarallinen jäte 2012 -kampanja alkaa 2.4. ja jatkuu eri paikkakunnilla keräysautokierroksien aikataulujen mukaisesti. Kampanja pyrkii herättämään ihmisiä kiinnittämään huomiota vaarallisiin jätteisiin ja kannustamaan niiden oikeaan lajitteluun ja palauttamiseen. Kuluttajille suunnattua materiaalia on muun muassa netissä, radiossa ja apteekeissa. Pk-yrityksille on tuotettu tiivis opas kuudelle eri toimialalle.

Lue sitoumus täältä.

Linkki ”Pieni mutta vaarallinen” -kampanjan sivuille.

Katso kaikki vastaanottopisteet täältä.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml