Siirry pääsisältöön

ATRIA – RUOKATALON ITÄMERI-SITOUMUKSESSA KOULUTUS, TUTKIMUS JA YHTEISTYÖ AVAINROOLISSA

Itämeri-sitoumus, Yrityslahjoitus, Carbon Action

Atria, yksi Pohjois-Euroopan johtavista ruoka-alan yrityksistä, on sitoutunut kehittämään kestävää ruokaketjua ja kotieläintuotantoa.

Ruoan osuus kulutuksesta aiheutuvista hiilipäästöistä on noin 20 prosenttia, ja ruoantuotannon merkittävimmät ympäristövaikutukset ovat alkutuotannossa. Itämeri-sitoumus on osa Atrian vastuullisuusstrategiaa, jolla Atria tähtää hiilineutraaliin ruokaketjuun vuoteen 2035 mennessä. 

Tavoitteena kestävämpi ruokaketju

Atrian Itämeri-sitoumuksen ytimessä ovat kotieläintuotannon ympäristövaikutusten vähentäminen, kotieläintilojen ja kasvinviljelytilojen yhteistyön kehittäminen sekä uudistavan viljelyn menetelmien käyttöönotto ja edistäminen. 

Yhteistyö Atrian kanssa alkoi vuonna 2019 ja se pitää sisällään myös merkittävän lahjoituksen BSAG:n Itämeri-työhön.

Tutkimus, yhteistyö ja koulutus sitoumuksen ytimessä

Atria sitoutuu vähentämään kotieläintuotannon ympäristövaikutuksia optimoimalla ruokintaa, hyödyntämällä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja, parantamalla ravinteiden kiertoa ja hyödyntämällä tutkimustietoa tilojen tuotannon kehittämiseksi.

Kotieläintilojen ja kasvinviljelytilojen välistä yhteistyötä Atria kehittää muun muassa tehostamalla ravinteiden kierrätystä ja edistämällä viljelykiertoja.

Maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa parantavien viljelymenetelmien käyttöönottoa ruokatalo edistää kouluttamalla omia asiantuntijoita ja tuottajia sekä viestimällä heille parhaista käytännöistä ja tutkimustuloksista.  

Ruoan osuus kulutuksesta aiheutuvista hiilipäästöistä on noin 20 prosenttia. Koko ruokaketjua kehittämällä tavoitellaan merkittävimpien ympäristövaikutusten minimointia. Yhteistyö BSAG:n kanssa tarjoaa meille tuoreinta tutkimustietoa ja tukea peltoviljelyn ja lihantuotannon ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

Marjo Leino, vastuullisuusjohtaja, Atria-konserni

OTA YHTEYTTÄ

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml