Siirry pääsisältöön

BIOCODE – HIILIJALANJÄLKILASKURI MAALAISJÄRJELLÄ

Yrityslahjoitus, Itämeri-sitoumus, Carbon Action

Biocoden hiilijanlanjälkilaskurilla voi laskea myös maaperään sitoutuneen hiilen määrän muutoksia sekä uudistavan viljelytavan vaikutuksen tuotteen hiilijalanjälkeen.

Työkalu kestävän ruuantuotannon edistämiseksi

Biocode on hiilijalanjälkilaskennan verkkopalvelu ruokabrändeille, tuottajille ja viljelijöille. Biocode ei vaadi erikoisosaamista ja on helppo työkalu niin raportointikaaoksen selättämiseen, markkinointiin kuin oman toiminnan kehittämiseen – pellolta aina kaupan hyllylle asti.​

Biocode sitoutuu kehittämään hiilijalanjälkilaskuriaan jatkuvatoimisesti siten, että se tunnistaa uudistavan viljelyn vaikutukset maaperän hiilensidontaan. Lisäksi Biocode työskentelee tiiviisti ruokabrändien, tuottajien, viljelijöiden ja asiantuntijoiden kanssa varmistaakseen laskurin käyttäjäystävällisyyden.

Laskuri kehittyy tutkimustiedon mukaan

Maaperän hiilivarannon laskentaa tutkitaan Suomessa ja kansainvälisesti. Biocode soveltaa palvelussaan tieteeseen pohjautuvia laskentamalleja viljelytoimenpiteiden vaikutuksista maaperän hiilensidontaan, jotta saadaan kokonaisvaltaisempi kuva ruoantuotannon päästöistä ja poistumista. Tutkimustiedon lisääntyessä Biocoden verkkopalvelun laskentaa kehitetään aina tuoreimman tiedon ja laskentaohjeiden mukaan. Lisäksi Biocode jakaa verkkopalvelussaan tietoa uudistavasta viljelystä ja ohjaa palvelunsa käyttäjiä Uudistavan viljelyn e-opistoon.

Yhteistyö alkoi vuonna 2021 ja se pitää sisällään myös merkittävän lahjoituksen BSAG:n Itämeri-työhön.

Hiilijalanjälkilaskenta ja siihen pohjautuvat ilmastotoimet eivät ole mahdottomia asioita. Rakensimme hiilijalanjälkilaskurin, jotta ilmastovaikutusten hallinta ja raportointi olisi helppoa ruoantuottajille. BSAG:n Carbon Action yhteistyön avulla haluamme auttaa ruokabrändejä ja tuottajia ponnisteluissa ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Ernesto Hartikainen, toimitusjohtaja, Biocode

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö

+358 40 664 1625

irina.niinivaara@bsag.fi

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml