Siirry pääsisältöön

Leijona Catering – maaperän kasvukunto osana huoltovarmuutta

Yrityslahjoitus, Carbon Action, Itämeri-sitoumus

Leijona Catering vahvistaa pitkän tähtäimen ruokaturvaa edistämällä hankinnoillaan uudistavaa viljelyä.

Ympäristön hyvinvointi ja ruokaturva kulkevat käsi kädessä

Leijona Cateringissa oivalletaan, että maaperän elinvoima on osa huoltovarmuutta. Ruokaturvan kannalta ilmastonmuutoksen hillintä ja monimuotoisuuden kasvattaminen ovat yritykselle keskeisiä tekijöitä. Yritys ratkookin näitä kestävyyshaasteita edistämällä uudistavia viljelymenetelmiä.

Yhteistyö tavarantoimittajien kanssa ratkaisee

Itämeri-sitoumuksessaan Leijona Catering Oy sitoutuu raaka-ainevalintojen, ruokalistojen ja tuotelaatuvaatimusten kehittämiseen yhdessä tavarantoimittajiensa kanssa. Yhtiö aikoo kasvattaa uudistavasti viljellyn ruuan osuutta ruokatarjonnassaan sitä mukaa, kun uudistavien menetelmien käyttö voidaan todentaa ja tunnistaa ruokaketjussa.

Tavoitteena vahva kotimainen ruokaketju muuttuvassa ilmastossa

Leijona Cateringin liiketoiminta koostuu turvallisuuskriittisten asiakkaiden, kuten Puolustusvoimien ja valtionhallinnon, ravintolatoiminnasta. Muuttuvassa ilmastossa ja monimuotoisuuskadon edetessä Leijona Cateringin strategisina kiinnostuksen kohteina ovat vahva kotimainen ruokaketju ja huoltovarmuus.

Leijona Catering Oy on suomalainen ruoka- ja ravintolapalveluja tarjoava yhtiö, jonka kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio. Yrityksen tärkeimmät vastuullisuustavoitteet ovat ruokahävikin vähentäminen ja ruuan ateriakohtaisen hiilijalanjäljen pienentäminen.

Yhteistyö alkoi vuonna 2021 ja se pitää sisällään myös merkittävän lahjoituksen BSAG:n Itämeri-työhön.

Leijonan asiakkaille pitkän tähtäimen ruokaturva on oleellinen kysymys, samoin kuin ruuan kotimaisuus on tärkeä itseisarvo. Mielestämme Carbon Action -kehitystyö palvelee Itämeren hyvinvoinnin ohella sekä suomalaisen ruokaketjun tulevaisuuden menestystä, että tukee näitä meidän ja asiakkaidemme erityisiä tavoitteita.

Ritva Paavonsalo, toimitusjohtaja, Leijona Catering Oy

Ota yhteyttä

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

Sofia Seivo

Yritysyhteistyön suunnittelija

+358 40 664 1625

sofia.seivo@bsag.fi

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml