Siirry pääsisältöön

BAIN & COMPANY – RAUTAINEN ASIANTUNTEMUS BSAG:N APUNA 

Yrityslahjoitus

Kansainvälisesti tunnettu liikkeenjohdon konsulttiyritys Bain & Company kirkasti BSAG:n yritysyhteistyön konseptin. 

Baltic Sea Action Groupin ja Bainin edustajat istuvat pitkän pöydän ääressä kuuntelemassa Michaelan puheenvuoroa.
BSAG sekä Bain & Company pohtivat yhdessä yritysyhteistyökonseptin kehittämistä.

Asiantuntemusta pro bonona Itämeren hyväksi

Vuonna 2020 toteutettu tiivis yhteistyöprojekti Bainin kanssa edustaa pro bonoa parhaimmillaan. Bain tarjosi laajan verkostonsa, rautaisen asiantuntemuksensa ja pitkän kokemuksensa BSAG:n käyttöön. Yhteistyön lopputulos on säätiölle hyvin arvokas ja hyödyllinen. 

Vahva tiimi konseptia kehittämässä 

Yhteistyön aiheeksi valikoitui BSAG:n yritysyhteistyökonseptin kehittäminen ja kirkastaminen. BSAG:lle se oli ajankohtainen asia, johon kaivattiin ulkopuolista kumppania sparraamaan.

Bain resursoi hankkeen vahvalla tiimillä, joka teki intensiivisesti ja innokkaasti töitä useita viikkoja. Erilaisista taustaselvityksistä, kyselyistä ja haastatteluista kertyi paljon hyödyllistä aineistoa BSAG:n yritysyhteistyön kehittämiseen. Työpajoissa ja useissa keskusteluissa jalostettiin tietoa yhdessä eteenpäin – innostuneessa porukassa syntyikin valtava määrä uusia ideoita. 

Ulkopuolisen sparraus on arvokasta 

Toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi jokaisen organisaation on jatkuvasti parannettava tekemistään. Se ei aina onnistu omin voimin ja usein tarvitaan myös ulkopuolisen silmin tehtävää tarkastelua. Lahjoituksilla ja projektirahalla työskentelevällä BSAG:lla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia ostaa ulkopuolisia konsulttipalveluja.

Tarkkaan valikoitu ja räätälöity pro bono -kumppanuus oli oiva keino auttaa BSAG:ta auttamaan Itämerta. Tehty työ johti päivitettyyn yritysyhteistyön malliin, tavoitteisiin sekä aktiviteetteihin BSAG:lle. 

Yhteistyön TULOKSET

10 viikkoa työtä

7 haastateltua kansainvälistä asiantuntijaa

35 haastateltua yhteistyö­kumppania

5 johtavan ympäristöjärjestön bench mark

image/svg+xml

Tällainen yhteistyö on Bainille todella tärkeää. Sekä siltä kannalta, että haluamme tehdä osamme auttaaksemme yhteiskuntaa ja ympäristöä, mutta myös työntekijöiden omakohtaisen halun ja innostuksen vuoksi. Meidän tapamme tehdä tätä yhteistyötä on tuoda Bainin osaamista innovatiivisten ja todellista vaikuttavuutta tekevien kumppaneiden, kuten BSAG:n, käyttöön.

Jani Kelloniemi, partner, Bain & Company

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö 26.4.2024 asti.

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml