Siirry pääsisältöön

GEFO näyttää suuntaa rahtilaivojen jätevesien purkamisessa Itämeren satamiin

Uutinen Vastuullinen merenkulku

GEFO Shipping Company on ensimmäinen varustamo, joka asettaa BSAG:n Ship Waste Action -aloitteen mukaiset julkiset tavoitteet Itämeri-sitoumuksellaan. Yhtiön tavoitteena on purkaa kaikki laivaperäiset jätevetensä Itämeren vesialueella satamissa sijaitseviin vastaanottolaitteistoihin.  

Kuva: GEFO

Saavuttaakseen tavoitteensa GEFO tekee yhteistyötä satamien kanssa ja opastaa miehistöään purkamaan satamissa jätevesiä ja harmaita vesiä. Saksassa perustettu ja Luoteis-Euroopassa toimiva GEFO kuljettaa rahtia 148 aluksellaan merellä ja sisävesillä. Yhtiö tiedottaa laivajohdolleen No Special Fee -järjestelmästä, jonka mukaan laiva maksaa saman jätemaksun siitä riippumatta, purkaako se jätteitään satamiin vai ei. Jäteveden lisäksi GEFO minimoi ja lajittelee myös muita jätetyyppejä ja seuraa niiden määriä.

GEFO sisällyttää satamien jätevesien purkamiseen liittyvät ohjeet yrityksen ohjeisiin, käytäntöihin ja toimintaohjeisiin.

”Merkittävänä ja eteenpäin katsovana yrityksenä GEFO on tärkeä esimerkki kaikille muille Itämeren alueen meriympäristössä työskenteleville toimijoille. Varustamoilla on tässä keskeinen rooli. Olemme ylpeitä siitä, että GEFO on mukana ja näyttää tietä muille”, iloitsee Irina Niinivaara, BSAG:n yritysyhteistyöpäällikkö.

GEFOn Gioconda-rahtilaiva purkaa jätevesiä Kotkan satamassa tammikuussa 2022. Kuva: GEFO

 Meriympäristölle aiheutuvia haittoja minimoiden

GEFO sitoutuu aktiivisesti viestimään oppimistaan, saavutuksistaan ​​ja tavoitteistaan ​​sidosryhmilleen ja BSAG:lle, sitouttamaan liikekumppaneitaan sekä kannustamaan ja haastamaan myös muita organisaatioita toimimaan Itämeren hyväksi.

GEFO Shipping Group on onnistuneesti sisällyttänyt Green Award -ohjelman ydintoimintoihinsa. Lisäksi GEFO jatkaa ympäristöjalanjälkensä pienentämistä minimoimalla energiankulutustaan sekä saastuttavia päästöjä. BSAG:n Ship Waste Action -aloitteeseen liittyminen oli vain looginen jatko tälle kestävän kehityksen matkalle, sillä meriympäristöä kannattaa suojella aktiivisesti. Sekä BSAG että GEFO ovat sitoutuneet suojelemaan Itämeren ekologista tasapainoa.

Peter Van Herck, HSSEQ-ryhmän johtaja, GEFO

GEFO perustettiin Saksassa vuonna 1961. Vuosikymmenten kokemuksella kemikaalien, kaasun ja öljyn kuljettamisesta Luoteis-Euroopassa, GEFO kehittää toimintaansa kestävän kehityksen vaatimusten mukaisesti ja minimoi meriympäristölle aiheutuvat haitat. Pääkonttori on Green Award -sertifioitu, samoin kuin yli 70 valittua alusta kaikista laivastoista. Green Award -palkinnon voivat saada vain alukset, jotka ylittävät alan standardit turvallisuuden, laadun ja ympäristönsuojelun osalta.

OTA YHTEYTTÄ

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö 26.4.2024 asti.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml