Siirry pääsisältöön

Apetit – kotimaisia kasviksia uudistavalla viljelyllä

Yrityslahjoitus, Carbon Action, Itämeri-sitoumus

Apetit tutkii maan kasvukuntoa ja kouluttaa sopimusviljelijänsä.

hernettä

Räpin koetilalla tapahtuu

Apetitin Räpin koetilalla viljellään muun muassa hernettä, härkäpapua, porkkanaa, pinaattia, naurista, lanttua ja sokerijuurikasta. Itämeri-sitoumuksessaan Apetit sitoutuu tutkimaan Räpissä maan kasvukuntoa ja hiilen sitomista lisääviä viljelymenetelmiä sekä sisällyttämään parhaat todennetut viljelykäytännöt sopimusviljelijöidensä viljelyohjeisiin. Lisäksi Apetit kouluttaa kaikki sopimusviljelijänsä maaperän kasvukuntoa ja hiilensidontaa edistäviin viljelymenetelmiin.

Maaperän kunto ratkaisee

Maaperän kasvukunnon parantaminen kasvattaa hiilinieluja ja vähentää vesistöjen ravinnevalumia. Uudistava viljely auttaa siis Itämerta kahdella tavalla: ilmastonmuutosta hillitsemällä ja rehevöittäviä päästöjä vähentämällä.

Itämeren silakka ui mukaan

Viimeisin päivitys Apetitin sitoumukseen toi mukaan myös kotimaisen lähikalan käytön kehittämisen ja laajentamisen. Apetit on lanseerannut Itämeren kalapuikot, jotka valmistetaan kotimaisesta Itämeren silakasta.

Apetit on kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö.

Yhteistyö alkoi vuonna 2019 ja se pitää sisällään myös merkittävän lahjoituksen BSAG:n Itämeri-työhön.

Apetitilla on tehty pitkään työtä Vastuuviljely-menetelmän parissa, ja Räpin tilalla on hyvät valmiudet viljelymenetelmien tutkimiseen. Carbon Action on tärkeä hanke yhteiskunnallisen ympäristövaikuttamisen osalta ja on hienoa olla mukana tuottamassa tutkimustietoa kestävän kehityksen mukaisesta viljelystä.

Tarja Honkala, tuotteista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja, Apetit

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö 26.4.2024 asti.

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml