Siirry pääsisältöön

GEFO – Edelläkävijä rahtilaivojen jätevesien purkamisessa satamiin

Yrityslahjoitus, Itämeri-sitoumus, Ship Waste Action

GEFO sitoutuu ensimmäisenä varustamona julkisesti BSAG:n Ship Waste Action -aloitteen tavoitteisiin.

148 aluksen jätevedet pois vesistöistä

Saksassa perustettu ja Luoteis-Euroopassa toimiva GEFO kuljettaa rahtia 148 aluksellaan merellä ja sisävesillä. GEFOn tavoitteena on purkaa merikuljetustensa jätevedet sataprosenttisesti Itämeren satamien vastaanottolaitteisiin.

Tavoitteen saavuttamiseksi GEFO tekee yhteistyötä satamien kanssa ja opastaa ja kannustaa miehistöä tyhjentämään sekä harmaat että mustat jätevedet satamiin. Yhtiö tiedottaa laivojen päällystöä Itämeren alueen No Special Fee -järjestelmästä, joka suosittelee satamia vastaanottamaan mustat vedet ilman lisämaksua. Jätevesien lisäksi GEFO minimoi ja lajittelee myös muut jätteet ja seuraa niiden määriä. 

GEFO on merkittävä kumppani kemian-, kaasu- ja öljyteollisuudelle. Varustamo tiedostaa ilmastonmuutoksen, biologisen monimuotoisuuden vähenemisen ja rehevöitymisen yhteenkietoutuneet ongelmat. Ship Waste Action -aloitteeseen liittymisen myötä GEFO sisällyttää satamien jätevesipäästöjä koskevat ohjeet yrityksensä ohjeisiin, politiikkoihin ja käytännesääntöihin.

Yhteistyö alkoi vuonna 2023, ja se sisältää merkittävän lahjoituksen BSAG:n Itämeri-työhön. 

Liittyminen BSAG:n Ship Waste Action -aloitteeseen oli johdonmukainen jatko kestävän kehityksen matkallemme. Meriympäristö tarvitsee aktiivista suojelua. Sekä BSAG että GEFO ovat sitoutuneet suojelemaan Itämeren ekologista tasapainoa. GEFO Shipping Group osoittaa tämän teoillaan.

Peter Van Herck, HSSEQ-päällikkö, GEFO Shipping Group

Ota yhteyttä

Irina Niinivaara

Yritysyhteistyöpäällikkö

+358 40 664 1625

irina.niinivaara@bsag.fi

Mia Hytti

Projektipäällikkö, meriliikenne

+358 40 660 1829

mia.hytti@bsag.fi

Tutustu kumppaneihimme

image/svg+xml