Suojelemalla vain 1 % enemmän merialueita oikein kohdennetusti, voimme kaksinkertaistaa suojelun tehon. Yksityisen suojelun lisääminen on tavoite BSAG:n Elävä Itämeri-hankkeessa!
Ongelmat ratkeavat, kun tietoa ja osaamista jaetaan. BSAG vauhdittaa Itämeri-työtä etsimällä ja kokoamalla yhteen Itämeren pelastamiseen tarvittavat yritykset, tutkijat, poliitikot sekä kaikki muut tahot.
Emme voi sivuuttaa maaperän ja viljelysmaan osuutta ilmastonmuutoksen aiheuttajina, mutta vielä vähemmän voimme sivuuttaa niiden potentiaalin ilmastonmuutoksen kääntäjinä. Carbon Action -projekti työskentelee löytääkseen tapoja vauhdittaa hiilen varastoitumista ilmakehästä peltomaahan, todentaa sen varastoituminen tieteellisesti, sekä edistää hiiltä sitovan viljelyn käyttöönottoa suomalaisilla maatiloilla.
Carbon Action Svenskfinland -hanke laajentaa Carbon Action -alustan työtä Suomen ruotsinkielisille alueille. Carbon Action on tarjonnut koulutustilaisuuksia, webinaareja ja erilaisia materiaaleja suomenkielisille viljelijöille, ja Carbon Action Svenskfinlandin myötä nämä saadaan vietyä myös ruotsinkieliselle kohderyhmälle.
Suojelemalla vain 1 % enemmän merialueita oikein kohdennetusti, voimme kaksinkertaistaa suojelun tehon. Yksityisen suojelun lisääminen on tavoite BSAG:n Elävä Itämeri-hankkeessa!
Maatalousmaalla on merkittävä potentiaali sitoa hiiltä ilmakehästä takaisin maaperään ja hillitä ilmastonmuutosta ruuan tuotannon yhteydessä. Maaperän kunnolla on suora linkki myös Itämeren ravinnepäästöihin. Nämä ovat keskiössä BSAG:n aloittamalla Carbon Action -alustalla.
Suomen valtio teki Itämeri-sitoumuksen BSAG:lle ”tehdä Suomesta ravinteiden kierrätyksen mallimaan” Itämeri-huippukokouksessa 2010. Sen jälkeen Suomi on rahoittanut ravinteiden kierrätykseen liittyviä projekteja 16 miljoonalla eurolla 2019 loppuun mennessä.
Vuosittain BSAG sparraa keskimäärin 80 eri yritystä Itämeri- ja ympäristökestävyydestä. 10 vuoden aikana BSAG on ollut muuttamassa asenteita arviolta 800 Suomessa toimivassa yrityksessä.
Itämerellä päivittäin liikennöivistä 2000 aluksesta 96 % kuljettavat rahtia. Näillä aluksilla työskentelee noin 25000 merenkulkijaa, joiden harmaat vedet ja ruokajätteet voidaan laillisesti purkaa Itämereen. BSAG:n meriliikennehanke pyrkii vähentämään näitä päästöjä ja kannustamaan jätteiden käsittelyyn maissa.
Sitoumus on teko tai prosessi, jolla on positiivinen vaikutus Itämereen.
Analysoimme ongelmat ja tuomme yhteen niiden
korjaamiseen tarvittavat tahot.
Selaa sitoumuspankkia ja katso mitä yli 250 organisaatiota tekevät Itämeren hyväksi!